Samtidigt som Wii U kämpar för att hitta sin publik börjar Nintendo förbereda sig för att släppa lite fokus från Wii och fokusera mer på lillebror. Den 28 Juni kommer Nintendo att stänga ner ett flertal kanaler till Wii, bland annat Everybody Votes channel och Forecast channel.

Smått överraskande gäller däremot inte detta alla regioner utan bara Japan och Australien. Resterande kanaler som påverkas är Check Mii Out Channel, News Channel, Nintendo Channel och den Japan-exklusiva Digicam Print Channel. Nu vet jag inte hur populära dessa kanaler är här i vårt lilla avlånga land men någon där ute är kanske använder någon av dessa och då får man väl helt enkelt acceptera att den personen har lite flyt. Samtidigt som detta sker kommer dataöverföring via WiiConnect24 att stängas ner, vilket innebär att en del funktionalitet i flera Wii-titlar kommer upphöra.

Jag misstänker att det bara är en tidsfråga innan även vi påverkas av dessa avregleringar och tills dess får vi passa på att kontrollera vädret genom våra Wii-konsoler, om vi nu gör det av någon anledning.

Källa: Nintendo of Japan, Nintendo of Australia