Den kontroversiella förseningen av Rayman Legends, som ursprungligen planerades som en släpptitel för Wii U men nu är på väg till flera system i September, har tillåtit teamet att lägga till en betydlig mängd med extra innehåll, berättar Ubisoft Montpellier för OPM.

”Tro mig, sakerna vi lägger till är inte små,” avslöjar senio game manager Michael Micholic. ”Vi snackar inte om att bara polera lite här och där, utan 30 nya banor och flertalet bossar.”

Under samma intervju sa Rayman-skaparen Michel Ancel att spelets försening varit svår.

”Jag var inte chockerad, men det har varit väldigt svårt för oss,” säger Ancel. ”Självklart, det finns viktigare saker och problem i världen men vi har jobbat väldigt hårt att göra något och varit så involverad, det har varit svårt för oss och fansen.”

Som ett sätt att lugna arga Wii U-ägare kommer Ubisoft att släppa ett andra Rayman Legends-demo för plattformen under senare delen av april.

Det nya demot kommer innehålla ett komplett online challenge mode, med upp till fyra banor som bland annat Murphy’s Dungeon, exklusivt för Wii U. Nya utmaningar är utlovade och kommer läggas till dagligen och veckovis där varje kommer ha sin egna leaderboard.

Källa