Efter flera veckor av rykten och spekulationer har Ubisoft nu äntligen bekräftat att Far Cry 3 Blood Dragon är under utveckling och det verkar precis bli så skruvat som ryktena talat om.Spelet utspelar sig i en 80 tals vision av 2007 och kommer vara en nedladdningsbar ”spin off” till Far Cry 3. I spelet framträder 80 tals stjärnan Michael Biehn som Sgt. Rex ’Power’ Colt. Rex har som rymdkommando snubbe i uppgift att bekämpa cyborgs som kallas för Omega Force. Spelet kommer har stora liknelser med Far Cry 3 och kommer utspela sig på en ö där uppdraget är att döda fienden samt deras ledare som druckit drakblod för att bli starkare. Spelare kommer ha tillgång till flera vapen bland andra Fazertron laser rifle och Galleria 1991 shotgun för att bekämpa Omega styrkor och drakar med laserögon.

Creative director Dean Evans säger följande om spelet.

”In a genre saturated with super serious narrative and realistic settings we felt it was time to inject some good old fashioned robofun into it. Think of it as the third movie in an action franchise… it’s got a bit tired and long in the tooth. It’s that moment when the producers decide to go all in. Robocop 3 and Rambo 3 are great examples of movies that just went crazy to explode (implode) the franchise. Toys, Cartoons, Cereal… that kind of stuff came flooding in.

”The philosophy with Blood Dragon was to create something that’s so bad it’s good. Many shooters are just 80s action movies in disguise so we just embraced it and ran with it.”

En version av spelet har redan läckt efter att Uplay blev hackat och Xbox.com har också listat spelet vilket kunnat bekräfta spelets existens sen ett tag tillbaka.

Nedladdnings funktionen från Uplay har temporärt stängts av medans Ubisoft försöker förbättra säkerheten.

Far Cry 3: Blood Dragon kommer släppas på Xbox Live, Playstation Network och PC den förste maj. Än finns inget pris utannonserat. En trailer för Far Cry Blood Dragon kan ses nedan.