Microsoft har under en tid bråkat med det amerikanska patentverket om rättigheterna att få använda namnet Killer Instinct där Microsoft syftar till den älskade beat ’em up klassikern samtidigt som patentverket har menat att detta alldeles för lätt kan förväxlas med Fox mycket kortlivade tv-serie. Nu har dock både Microsoft och Fox kommit fram till att patentverkets påstående är rent trams.

Överrenskommelsen mellan de två fastställdes nu nästan fyra månader efter att patentverket hade nekat Microsofts ansökan om att förnya sitt trademark för Killer Instinct med hänvisning till att Fox fortfarande hade rättigheterna till tv-serien med samma namn. Enligt både Microsoft och Fox är dock risken för att de båda produktionerna förväxlas minimal eftersom de används i väldigt olika sammanhang.

Killer Instinct Gold till Nintendo 64 var troligtvis det första beat ’em up där jag studerade fightingsystemet lite extra och lärde mig combos och liknande häftiga tekniker. Om Microsofts förnyande av sitt trademark för Killer Instinct betyder att en ny del i serien är planerad vore det ren lycka för mig och många andra, men fram tills dess att något bekräftas får vi förundras över att Fox för en gångs skull inte är sugna på att bråka.

Källa: U.S. Patent and Trademark Office