Hur ska man veta
vad som är värt att spela på mobilen när man gång på gång testar nya spel med höga betyg på Google Play, men som visar sig vara samma återanvända upplägg för tionde gången. Vad är bra spel och vad är lycksökande reinkarnationer?

Det är en djungel därute, och därför sätter vi varje vecka ihop en lista som tipsar om de mest intressanta och köpvärda spelen som kommit fram under veckan, samt lyfter fram titlar som redan har haft sin tid i rampljuset, men som glömts bort.

Wrestle Jump

Två brottare möts i öknen någonstans i sydstaterna, eller möjligvis i Mexiko. Du är den blåa brottaren och måste såklart förgöra den svarta brottaren genom att få hans huvud att nudda marken innan han gör samma sak emot dig. Brottarna håller i varandras armar och försöker spänna/slappna av i benen för att få övertaget. Kan också spelas mot en kompis. Då har man två knappar på skärmen, en per brottare.

Utgivare: Otto-Ville Ojala

Pris: Gratis

Länk till Google Play

 

 

Into the Dead

Du har under en zombieapokalops kraschat mitt i en fält med din helikopter. Du överlevde kraschen men nu har du hundratals hungriga odöda som vill äta upp dig. Vad kan du göra, förutom att springa. Springa så långt du kan. Du springer genom majsfält och skogar och hittar ibland vapen. Använd dock dina vapen sparsamt då de ofta är skillnaden på liv och död. Spännande, belönande och framför allt snyggt som stryk.

Utgivare: PIKPOK

Pris: Gratis

Länk till Google Play

 

 

Ninja Village

Har du fortfarande inte spelat något utav spelen från Kairosoft? I så fall är detta ett av de bästa spelen att börja med. I vanlig ordning ska du sköta om och förbättra ett samhälle, denna gång i medeltida Japan. Du är shogunatet som ska ena nationen, men för att göra det måste du besegra de andra klanerna. Ju större byn blir ju fler vill flytta dit. Vissa passar bättre som arbetare, vissa som generaler över din armé. En rolig överraskning är att du kan se striderna utkämpas, och därför avgöra vad du behöver förbättra. Ninja Village bjuder på mer strategi än vad vi vanligtvis får från Kairosoft. Givet köp.

Utgivare: Kairosoft Co.,Ltd

Pris: 32:-

Länk till Google Play

 

Skicka gärna tips på spel till androidtelefoner:

andreas.hofer@ctrlaltelite.se