Det är en sorglig dag för de som ser fram emot fler Star Wars spel och andra spel från LucasArts. Studion har nämnligen stängts ner av Disney och säger att studion istället för utveckling endast ska ägna sig åt att licensiera ut speltitlar i framtiden.

”After evaluating our position in the games market, we’ve decided to shift LucasArts from an internal development to a licensing model, minimizing the company’s risk while achieving a broader portfolio of quality Star Wars games,”

Detta innebär att alla spel som studion arbetat med nu avvecklas, inkluderat det nya Star Wars 1313. LucasArts anställda kommer även avskedas till stor del och får försöka söka sig till jobb på annat håll.

Här är några av de spel som studion utvecklat genom åren.

  • Monkey Island
  • Grim Fandango
  • Star Wars X-wing
  • Star Wars Jedi Knight
  • Knights of the old republic
  • Star Wars battlefron
  • Force Unleashed

Enligt mig visar detta på att Disney bryr sig mer om pengar än fan value och jag är som fan nu även mer oroad angåendede nya Star Wars filmerna.