Den Göteborgsbaserade studion Image & Form har idag gått ut med att deras nästa spel, som går under namnet SteamWorld Dig, snart är redo att släppas till Nintendo 3DS.

SteamWorldDig_0002_Layer 1

SteamWorld Dig, som knappast kan beskyllas för falsk marknadsföring, utlovar ett plattformsäventyr där du utgräver och utforskar gruvschakt i en värld befolkad av ångdrivna robotar. Äventyret utspelar sig i slutet av 1800-talet i en värld där människorna nästan har lyckats explosivt utrota sig själva och självständiga robotar har befolkat ytvärlden. Medan robotarna spelar ut ett steampunk-inspirerat Vilda Västern ovan har de få överlevande, miserabla och dynamitgalna människorna dragit sig tillbaka under jorden.

SteamWorldDig_0001_Layer 2

Du spelar en robot vid namn Rusty som utmanar de mörka tunnlarna i jakt på de rikedomar som den nedgångna gruvbyn på ytan lider stor brist på. Image & Form beskriver spelet som ett ”plattformsgruvgrävaräventyr” och berättar att du kommer få fokusera på att samla och sälja sällsynta mineraler och uppgradera din utrustning medan du kämpar för att överleva underjordens alla faror.

SteamWorldDig_0000_Layer 3

SteamWorld Dig är det andra spelet i SteamWorld-universet; dess föregångare, SteamWorld Tower Defense, släpptes till Nintendo DS i mitten av 2010, och Image & Form, som fokuserar på bärbara enheter, har tidigare även släppt strategispelet Anthill till iOS och Android.
Image & Form hoppas på att släppa det nya äventyret till sommaren, med mitten av 2013 som preliminärt mål, och utlovar mer information om spelet snart. För fler uppdateringar, håll ett öga på den officiella hemsidan.