PC-spelarna har länge kunnat njuta/traumatiseras av ARMA II-modden DayZ och utvecklingen av det fristående spelet flyter på i en bra takt. Vad däremot vi kanske inte hade räknat med var möjligheten till en konsolportning men under en intervju som The Escapist hade med spelets skapare Dan Hall under GDC visade sig detta vara långt ifrån en omöjlighet.

”Certainly I think if we don’t, for want of a better word ’fuck up,’ the PC release then I would say a console port is almost certain. I know a lot of people get really hot and bothered about it. Like, I’m not a console gamer, I’m a PC gamer, but I don’t think it necessarily has to hurt things.”

Dan Hall uppgav även att studion redan hade mött representanter från Sony angående DayZ och det kan bara betyda gott för zombiefantaster. Mina egna erfarenheter av DayZ kan sammanfattas med orden svält, flykt och till sist död. Vill jag att fler spelare ska få möjligheten att bekanta sig med DayZ och dess version av ”survival horror”? Självfallet, och vi får hoppas att en konsolversion realiseras så att fler kan svälta ihjäl i skogen tillsammans med mig.

Alphan till den fristående versionen av DayZ kommer inte släppas förrens efter Juni och det gäller självfallet PC-versionen.

Källa: The Escapist