Hur ska man veta
vad som är värt att spela på mobilen när man gång på gång testar nya spel med höga betyg på Google Play, men som visar sig vara samma återanvända upplägg för tionde gången. Jag har spelat Agent Dash, Subway Surfers och Rail Rush, men spelen kan egentligen heta Temple Run 3, 4 och 5.

Det är en djungel därute, och därför sätter vi varje vecka ihop en lista som tipsar om de mest intressanta och köpvärda spelen som kommit fram under veckan, samt lyfter fram titlar som redan har haft sin tid i rampljuset, men som glömts bort.

 

The Sandbox

Tänk dig en värld, måhända en pytteliten värld , men ändå. Den är helt och hållet din. Du kan odla träd, skapa sjöar och stränder, eller en fabrik som släpper ut gifter och syra. Häll sedan rykande magma över hela skapelsen och se jordskorpan torka på nytt. Du kanske vill skapa ett eget kretslopp, alla möjligheter finns. Men även om, som titeln antyder, spelet gärna utger sig för att vara ett sandboxspel så finns det ett kampanjläge med banor och utmaningar.

Utgivare: PIXOWL INC.

Pris: Gratis

Länk till Google Play

 

 

Nutty Fluffies Rollercoaster

Ännu ett pengagrindande spel á la Temple Run, med en tvist. Men denna version av upplägget är fantastiskt roligt. Utmaningen är att så bra som möjligt ta sig igenom en bergodalbana och plocka så många hjärtan som möjligt. Med hjärtan köper du sedan nya banor och gulliga djur som åker ditt lilla tåg. De olika djuren ger olika banor, men var försiktig så du inte tappar dem, för då måste du köpa om dem.

Utgivare: Ubisoft Entertainment

Pris: Gratis

Länk till Google Play

 

Skicka gärna tips på spel till androidtelefoner:

andreas.hofer@ctrlaltelite.se