Jag personligen är ett fan av crowdfunding; när vi som konsumenter får chansen att hjälpa projekt som vi antingen tror på antingen av ideologiska skäl eller valfri anledning att slänga pengar på folk som vi i gengäld hoppas på ska få fram en vettig produkt av något slag. Antal projekt som jag stödjer har sedan ett tag tillbaka varit ett tvåsiffrigt nummer varav en är färdigställd och jag fått mottaga min belöning som finansiär. Nu har Kickstarter själva gått ut med lite siffror angående tillväxten i deras spelkategori och det är en tydlig bild som målas upp. Man är tydligen inte den enda som gillar crowdfunding.

Totalt har nu 107,6 miljoner dollar gått till att finansiera olika projekt i spelkategorin, vilket är extra intressant då den totala siffran 2012 låg på den inte fullt lika imponerande summan 3’855’692 dollar. Inte helt oförståeligt kom den kraftiga ökningen efter Double Fines Kickstarter-kampanj för Double Fine Adventure som inte bara lyckades samla ihop en extremt imponerande summa utan även gjorde att världen fick upp ögonen för Kickstarter och liknande crowdfunding-sidor.

Sedan början av året har 22’423’264 dollar samlats in till olika spelprojekt och trenden ser verkligen ut att hålla i sig. Risken för att vi kommer se någon sorts crowdfunding-bubbla som totalt spricker och får alla att fly hela konceptet finns förstås fortfarande, men förhoppningsvis är detta bara början/fortsättningen på en trend som är väldigt vacker för alla inblandade.

Källa: Kickstarter