Den klassiska Playstation 2 serien gör återkomst exklusivt till Playstation 3

Den Japanska speltidningen Famitsu avslöjade för några nummer sedan att Square-Enix jobbar på en uppföljare på en serie som många trodde var död: Drakengard.

Drakengard3heroines

Det kommande Drakengard eller mer känt som Drag-on Dragoon i bl.a Japan utvecklas exklusivt till Playstation 3 och hjältinnorna i spelet är två systrar med namnen Zero och One.

Det finns inga detaljer kring själva gameplayen eller i vilken fantasivärld spelet utspelar sig i ännu, men med tanke på att dom tidigare två titlarna har innehållit väldigt snarlik Dynasty Warriors Beat ’em up stil där traditionella melee strider byter av varandra med drakridande strider i luften skulle det inte vara förvånande om det blir tredje gången gillt. Både Drakengard (2004) och Drakengard 2 (2006) fick mycket blandad kritik när dom släpptes till Playstation 2.

514308b6_Drakengard-3-Artwork-2

Serien har dock fått en kultstatus med massa fanns pga. spelets mörka tema och ofta  obehagliga story. Serien har legat på is sedan 2005 (då del 2 släpptes i Japan) men vi har dock fått uppleva spin-off titeln Nier som utspelar sig i en av världarna som finns med i ett hemligt slut på Drakengard.

Cavia som är utvecklarstudion bakom både Drakengard 1-2 och Nier, lades ner och dom anställda gick tillbaka till moderbolaget AQ Interactive under 2010 och i skrivande stund är det okänt vilka som faktiskt utvecklar Drakengard 3 åt Square-Enix.

Drakengard 3 utanonnseringen kommer som en ganska stor överraskning då serien knappast är Square-Enix populäraste eller bästsäljande. Personligen hade jag velat ha en Chrono Trigger HD remake eller kanske Secret of Mana. Men det är ju roligt att se att Square-Enix vågar satsa på något annat än just Final Fantasy.

514308b3_Drakengard-3-Artwork

Del 3 i Drakengard sagan har verken fått releasedatum eller något som indikerar att titeln kommer till USA eller Europa. Något som dock står klart är att Square-Enix satt ihop flera personer från original gruppen som satt och skapade Drakengard där vi finner namn som: Taro Yoko som även skapade Nier och karaktärs designern Kimihiko Fujisaka som senaste jobbade på karaktärs artworken för Mistwalkers The Last Story till Wii.

Källa: Famitsu och Siliconera