För alla er som faktiskt lyckas komma in och spela Sim City, och inte lagt det på hyllan på grund av de berömda server-problemen vid lanseringen vet att spelet även lider av en del problem. Det största problemet som jag, och uppenbarligen många andra upplevt är trafikstockningar i våra underbara små städer. EA och Maxis har lyssnat, gjort om och gjort rätt.

Simcity-Sky-Scrapers

Uppdateringen som nyligen släppts ska lösa problem med trafiken och motverka att staden står stilla i de tättbebyggda områdena. Utryckningsfordon som ambulans, polis och brandkår kommer inte stå kvar i den mest trafikerade vägen, utan använder tomma körbanor för att ta sig runt. Utöver det ska man ha förbättrat spelet på de datorer som har lite sämre prestanda, och ska nu vara fullt funktionsdugligt på dessa. Asien har även fått en ny server, som faktiskt är online i skrivande stund. Det är en del som är sura över att spelet inte kom igång vid release, men vi kunde i morse meddela att EA kompenserar för detta, och låter alla som upplevt problem att ladda ned ett gratis spel av 8 utvalda. Och när vi ändå är inne på ämnet, passa på och kika på Hamsterns videorecension av Sim City.