Jag gillar att klura på saker. Gärna sådana saker som inte verkar ha särskilt stor betydelse i andras ögon. Detaljer kan göra allt om det påverkar någon som helst funktion mot slutet i ens uppgift. Därför kan det verka märkligt att jag har haft sådana problem med tidigare delar av Sim City och då syftar jag inte på intresse. Hur klyftig jag än försökte vara fick jag aldrig ekonomin att gå ihop och jag blev alltid hatad av mina invånare. Det var över 15 år sedan och både jag och serien har utvecklats. Har den utvecklingen lyckats ta oss närmare varann tro?

 


En andra åsikt:

PC plattformen som spenderar minst av min tid med har lockat med några spel på senare sedan Battlefield 2 tiden. Senast var det Guild Wars 2 och nu Maxis/EA’s SimCity. När det första SimCity kom ut till PC 1989 hade någon kompis det men jag var för upptagen med mitt konsolspelande för att bry mig. Nu 24 år senare har jag både intresset och tiden att faktiskt sätta mig in i stadsbyggarsimulatorn som så många pratat om i snart tre decennier. Nu förstår jag varför serien är såpass älskad och har så många fans. Visst, det har strulat med servrar sen releasen, området man kan bygga sin stad på är för litet och jag saknar möjligheten att höja/sänka marken, men trots det så är det ett jätteroligt spel, utmanande och dessutom kul att spela med andra. Hade man kunnat ändrat marken och haft lite större ytor att bygga sin stad på hade SimCity fått en tia men en nia är inte fy skam det heller. Dock undrar jag varför Shades konstant blir attackerad av Godzilla? 9/10 – Studio23

SimCity

9

Grafik

9

Ljud

8

Spelbarhet

8

Hållbarhet

9

Plus

  • Bygga upp!
  • Underhållande tidsfördriv

Minus

  • Buggar
  • Ingen offline möjlighet