Det är säkert en del av oss som blivit frälsta av att ha spelat Zombie-U till Nintendo Wii-U, och vill ha mer blodiga spel till konsolen. Deep Silver som utvecklar bland annat Dead Island: Riptide har kommenterat ett rykte som spridits, och det gällande att spelet ska släppas till Nintendo Wii-U. Detta dementerar man nu, men säger däremot att det vore dumt och inte släppa spelet till Playstation 4 och Microsofts kommande konsol.

Med tanke på den prestanda som går att trycka ut ur Playstation 4, och utan tvekan även Microsofts nästa konsol vore det otroligt dumt att inte släppa Dead Island till dessa konsoler. Visserligen har Deep Silver själva inte gått ut och sagt när spelet ska lanseras, och inga andra projekt har utannonserats från företaget, men att Dead Island kommer till nästa generation är däremot skrivet i sten. Deep Silvers creative producer, Alex Toplansky, har lovat fansen att man kommer bjuda på något spektakulärt, och att det är mycket som händer i företaget. Anledningen till att spelet inte släpps till Nintendo Wii-U, ska enligt Toplansky handla om för dålig prestanda på konsolen. Man har valt att arbeta vidare på det man redan har och förbättra spelmotorn, och att släppa det till Nintendo Wii-U skulle betyda mer jobb och göra om för att anpassa för den komplexa kontrollen, men även göra det hela till en typ av portning då spelet i sin nuvarande form inte skulle fungera på konsolen. Nintendo Wii-U saknar prestanda helt enkelt.

Dead Island: Riptide ska däremot släppas till både PS3, PC och Xbox 360 den 26:e April, så det är knappa månaden kvar.