Hur ska man veta
vad som är värt att spela på mobilen när man gång på gång testar nya spel med höga betyg på Google Play, men som visar sig vara samma återanvända upplägg för tionde gången. Jag har spelat Agent Dash, Subway Surfers och Rail Rush, men spelen kan egentligen heta Temple Run 3, 4 och 5.

Det är en djungel därute, och därför sätter vi varje vecka ihop en lista som tipsar om de mest intressanta och köpvärda spelen som kommit fram under veckan, samt lyfter fram titlar som redan har haft sin tid i rampljuset, men som glömts bort.

Pixel Dungeon

Åh monster i grottor, varför är ni så oemotståndliga? Enda sedan Rogue spelades med bokstäver och symboler i DOS har grottor med monster varit ett dominerande inslag i många genrer. Själva konceptet att döda svårare och svårare fiender i takt med att din karaktär blir kraftfullare är själva ryggraden i spel. Kanske är det därför som rogueliknande spel är så förbaskat svåra att lägga ifrån sig. Speciellt när de som Pixel Dungeon är relativt välpolerade och snygga. Känner du inte till roguegenren så går spelen helt enkelt ut på att

1. Döda alla monster i grottan.

2. Levla upp din gubbe.

3. Gå en våning djupare.

4. Repetera steg 1-3 så många gånger du kan.

Lycka till!

Utgivare: watabou

Pris: Gratis

Länk till Google Play

 

 

Solar 2

Kommer ni ihåg akvariespelenDär man började som en liten spigg och slutade som en späckhuggare genom att se upp för stora fiskar och äta de mindre (based on a true story). I Solar 2 börjar man som en liten asteroid och blir till slut en röd stjärna, eller kanske ett svart hål. Man ska helt enkelt växa i universums akvarium. Det intressanta är gravitationen och planeternas utveckling. Du kan till slut vara solen i ett system med cirka 10 planeter som alla är beboeliga och alla har utvecklat vapen, och vad händer då? Åk till ett annat system och utrota det såklart!

Utgivare: MURUDAI

Pris: 26:13:-

Länk till Google Play

 

 

Blast from the past: Princess Punt

En royalistisk mix av Angry Birds och ett beat’em up. Princess Punt måste på olika banor sparka iväg sina tjänare för att de ska komma åt fienden. Prinsessans undersåtar får antingen svärd, lans, trollstav eller pilbåge och levlar även upp ju mer framsteg de gör. I Princess Punt finns det rum både för karaktärsutveckling, strategi och humor.

Utgivare: GungHoOnlineEntertainment

Pris: Gratis

Länk till Google Play

 

Skicka gärna tips på spel till androidtelefoner:

andreas.hofer@ctrlaltelite.se