Den tidigare Nintendo 3DS-exklusiva titeln Resident Evil: Revelations är i stadig takt på väg mot de stationära konsolerna och detta inkluderar Wii U. För alla som är tvingade till att dela med sig av hemmets tv med andra inte fullt lika spelintresserade invånare kan nyheten om att spelet kommer stödja Wii Us ypperliga ”off-TV Play”-funktion, dvs spela spelet endast via konsolens gamepad och ge någon annan möjligheten att utnyttja tv’n för annat. Detta var en funktion som Wii U-versionens producent Tsukasa Takenaka värderade högt.

”There’s a joke going around in Japan at the moment about using Off TV Play to play your Wii U games on the Bullet Train, as long as you get one of the seats with a power outlet, so we wanted to make sure Bullet Train play was possible with Revelations.

Funktionens inkluderande må vara baserat på ett skämt, men det skämtet har tagits på största allvar i flera delar av världen där Wii U-ägare har tagit med sig sin konsol till tåget och startat upp en spelsession med hjälp av ”off-TV Play” som om det vore det naturligaste i världen. Jag känner mig knappast manad att släpa med mig min egen Wii U på det sättet men att möjligheten finns där är ändå ett plus i min bok.

Källa: Official Nintendo Magazine