Efterfrågan ökar och Xi3 Corporation öppnar upp för förhandsbokningar på sin Piston-konsol, som är en PC.

”Med tanke på alla utmärkelser, uppmärksamhet i media och intresse från gamers som Piston-konsolen har genererat sen den avslöjades under CES 2013 i januari har vi blivit väldigt oroliga att vi inte kommer kunna möta efterfrågan för Piston-konsolen det här året,” säger Jason A. Sullivan, grundare, ordförande och VD på Xi3 Corporation. ”Det är därför vi har börjat att ta emot förhandsbeställningar på vår Piston-konsol, från och med idag med starten av SXSW Gaming Expo. Gaming Expo-besökare kommer också få möjligheten att först se Piston-konsolen in action.”

Under helgens SXSW Gaming Expo släppte Xi3 lös förhandsordrar på enheten. Det är en ganska dyr sak. Basmodellen börjar på $899.99 och innehåller 8 GB RAM och 128 GB intern SSD-lagring – och det är till det reducerade SXSW-priset. Standardpriset kommer bli $999.99 efter expots slut.

Xi3 kommer också erbjuda uppgraderingsmöjligheter upp till 512 GB SSD-lagring, vilket då trycker upp priset till $1649.99. Just nu framgår det inte om man kan uppgradera det här själv i efterhand, men vi hoppas att det är en standard SSD-enhet under skalet.

Förhandsbokningarna kommer inte att levereras förrän ”Holday 2013”, vilket betyder inför jul.