En modifierad version av Fox motorn som är utvecklad av Kojima Productions kommer användas för framtida PES titlar för nuvarande och nästa generation. Nästa PES titel, PES 2014 kommer dra nytta av motorns skalbarhet och utöver förbättrat utseende även förbättrad fysik. I sista numret av Edge beskrivs spelet tillsammans med nya motorn på PS3 som oerhört verklighetstrogen. Utöver uttalande om grafik motorn nämner även creative producer Kei Masuda att de satsar på utökade möjligheter för nästa version av spelet att bli integrerad med mobila plattformar. Det ska exempelvis vara möjligt att editera sina spelare i mobil telefonen.

PES 2014 har inte officiellt utannonserats än men väntas ändå släppas till Xbox 360, Playstation 3, PC och möjligen next gen konsoler senare i år.

PES 2013 recensionen kan du läsa här