E-sportsresumé byter numera från Fredagar till Måndagar. Vecka 10 är nu över – en av de mest händelserika veckorna hittills i år. Bland rubrikerna denna vecka hittar vi inställda IPL 6, IEM-finalerna och GSL:s sista WoL-mästerkap.

___________________

ipl6_black_text

IGN ställer in IPL6

Med enbart några veckor kvar innan turneringen var tänkt att gå av stapeln ställer problemdrabbade IGN in den senaste upplagan av e-sportsturneringen IGN ProLeague 6. Enligt ett officiellt uttalande på IPL:s hemsida har de inte längre råd att lägga ned den mängd resurser som krävs för att konkurrera med de andra stora turneringarna.

I samband med detta tweetade MLG:s VD Sundance DiGiovanni att hans företag skulle erbjuda kraftigt rabatterad entré under MLG Dallas till de som köpt biljetter till IPL 6. IGN själva ger full återbetalning på alla biljetter.

IGN söker nu externa parter att ta över turneringen.

 

Källa: IGN

___________________

int_ext_masters

IEM-mästarna korade

Helgens stora mästerskap är över, och i och med detta har vi fått vinnare utsedda i både StarCraft II: Heart of the Swarm och League of Legends. Evenemanget, vid namn IEM Season VII World Championship markerar slutet på den sjunde säsongen av ESL:s Intel Extreme Masters-turnering.

I League of Legends segrade CJ Entus Blaze efter en något oväntad vinst mot syskonlaget CJ Entus Frost. Det senare av de två lagen har, vid de tillfällen de två mötts tidigare, oftast tagit hem den proverbiala kakan, men denna gång var det Blaze som lyckades bryta Gambit Gamings segertåg och ta hem $ 50 000.

I StarCraft 2 var det ett annat lag som briljerade. Samtliga pallplatser gick till spelare från koreanska Incredible Miracle, förkortade LG-IM (av denna anledning kallades evenemanget skämtsamt för LG-IEM). En spelare stod dock ut från mängden.  YoDa, som endast deltog i turneringen som Symbols ersättare, fullkomligt utklassade lagkamraten First i finalen, och vann med imponerande 4-0 i games.

 

Källa: Gosugamers, ESFI World

___________________

roro-champion

RorO vinner GSL Code S

Även finalerna i GSL Code S utkämpades i helgen. Samtidigt som världens första LAN-turnering i HotS hölls i IEM avgjordes alltså GSL:s sista WoL-turnering . Segraren RorO är i och med sin vinst en av endast tolv spelare som vunnit ett GSL-mästerskap. Detta efter en storslagen final mot Symbol som slutade med övertygande 4-2.

Efter en inledande 3-0-ledning började det gå utför för RorO som sedan förlorade två games på rad, men efter en avgörande strid i game 6 stod det klart att RorO hade segrat. Detta markerar slutet på en av världens allra sista stora turneringar i Wings of Liberty, i och med Heart of the Swarm som släpps imorgon.

Källa: ESFI World

___________________

Med detta avrundas denna e-sportsresumé. En sannerligen storslagen helg är över; slutet på en vecka som kan ses som startskottet för den nya eran i StarCraft 2. Vi väntar alla ivrigt på att få se hur Heart of the Swarm påverkar e-sporten i allmänhet, och våra svenska spelare i synnerhet (ag tänker självklart på dig, MorroW)

Logobild: Alexandra Dahlberg ©2013