Kommer ni ihåg fadern som översatte The Legend of Zelda för sin dotter men med ett par enkla ordval förvandlade Link till en flicka? En fin berättelse som värmde hjärtat lite när man hörde den men vad gör man när spelet saknar text att översätta? Youtube-användaren Mike Mika som till vardags arbetar som spelutvecklare såg att hans dotter var missnöjd med karaktärsvalet när de tillsammans spelade arkadklassikern Donkey Kong och beslöt sig för att göra någonting åt det.

”My three year old daughter and I play a lot of old games together. Her favorite is Donkey Kong. Two days ago, she asked me if she could play as the girl and save Mario. She’s played as Princess Toadstool in Super Mario Bros. 2 and naturally just assumed she could do the same in Donkey Kong. I told her we couldn’t in that particular Mario game, she seemed really bummed out by that. So what else am I supposed to do? Now I’m up at midnight hacking the ROM, replacing Mario with Pauline.”

Det är sådana historier som träffar mig rakt i tårkanalen och ger mig ett stort leende på läpparna. Kan det finnas en gladare nyhet att starta veckan med?