EA har gått ut med en officiell ursäkt till användare som inte kan spela SimCity efter att utgivarens onlinetjänst Origin blev överbelastat tack vare ”överväldigande belastning”.

Några fans har försökt att spela stadsbyggarspelet, som släpptes i förrgår i Nordamerika, men har bemöts med långa väntetider under försök att ansluta till EAs Origin-servrar; vilket spelet kräver för att fungera.

EA bekräftade senare problemet, och på grund av att de ”upplevde överväldigande belastning vilket förhindrar en del användare från att komma åt sina spel”, och utfärdade en ursäkt.

”SimCity servarna är för närvarande översvämmade med mängden av ivriga borgmästare som försöker regera över sina städer”, säger utgivaren på sin hemsida.

”Några spelare kan för närvarande uppleva problem eller fördröjningar när de försöker ansluta till en spelserver eller region – eller oförmögen att skapa en stad för närvarande. Det finns även intermittenta rapporter för kompislistor, inbjudningar och övningsprogram med förseningar eller problem. Vi jobbar på att rensa trafiken från vägarna och hoppas att ha alla spelare att regera över sina städer så snart som möjligt.”

”Vi är ledsna för de besvär detta kan ha orsakat och uppskattar ert tålamod medan vi jobbar på en lösning på det här problemet.”

EA har tidigare tagit emot kritik för sitt bemötande till SimCitys DRM, som kräver en ständig internet-anslutning för att fungera.

Utgivaren är däremot väldigt ”övertygad” att serverproblemen inte kommer att plåga spelets internationella släpp senare i veckan, detta via en tweet.

Källa