Det var en gång för länge sedan, en värld där spel inte kretsade kring häftiga soldater eller muskelmän utan varje större utvecklare tävlade istället om att dominera en helt annan genre. Plattformsgenren som hade gett upphov till Super Mario och Sonic fick snart se ett flertal utvecklare försöka sig på att ge världen nästa plattformshjälte. Ristar, Bubsy, Croc och Crash Bandicoot var alla tappra försök att utmana giganterna men av alla dessa var det bara Crash som lyckades hålla sig kvar vid rodret en längre tid.

Nu har Robotoki med Robert Bowling i spetsen valt att plocka upp stafettpinnen och göra ett eget försök att få fart på genren igen med deras kommande projekt ”The Adventures of Dash”. Det första vi reagerar på är den inledande grafiska stilen som för tankarna till både Scribblenauts och Max & the Magic Marker, men likheterna med dessa titlar försvinner väldigt snart då spelets stjärna Dash lider av den mindre praktiska åkomman narkolepsi. Lyckligtvis så låter detta Dash att drömma sig till nya spännande världar titt som tätt där världen kraftigt förändras varje gång.

Detta tilltalar mig personligen av flera anledningar, men främst för att jag var en extrem dagdrömmare som liten. Återigen handlar det om ett Kickstarter-projekt som vi tipsar om men vi har definitivt inte tröttnat på crowd funding som låter utvecklare världen över ge de projekt de själva är intresserade av en chans att tilltala oss konsumenter utan att en utgivare sätter stopp för planerna. Sen att vi har en av branschens mest intressanta kompositörer inom indiescenen nämligen Danny Baranowsky skadar definitivt inte heller.

För att komma till Kickstarter-kampanjen är det bara att klicka sig vidare här.