Skall denna spelserie någonsin sluta tära på mitt psyke? Väntan på tredje delen i Yu Suzukis minst sagt hyllade berättelse som fick ett alldeles för abrupt slut har fått mängder av gamers världen över att verkligen testa sitt tålamod till det yttersta och sedan många år tillbaka har väntan sett ut att vara förgäves. Nu har de där orden yttrats som kan riva upp alla sår åter igen. Hoppet för en tredje del har precis gnistrat till lite.

Enligt den franske journalisten Sebastien-Abdelhamid har nämligen Yu Suzuki själv funderat på att ge ett försök till den senaste finansieringstrenden, åter igen handlar det om ”crowd funding” och Kickstarter. Förutom ett spel vill Suzuki även fortsätta berättelsen som en manga och anime vid sidan om spelet. Om han vågar göra ett försök och det finns tillräckligt många fans kvar innebär detta den största chansen på många år att berättelsen om Ryo Hazuki och jakten på hans faders mördare Lan Di kan få det slut som vi trodde vi väntade på förgäves.

I nuläget finns det dock ingen Kickstarter och hur mycket som skulle behöva samlas in för att detta skulle bli en verklighet är allt annat än självklart, men är ni som mig (vilket ni borde) lär ni hålla ögonen öppna efter uppdateringar angående denna möjlighet och självfallet kommer vi hjälpas åt att sprida detta om Yu Suzuki väljer att ge ”crowd funding” ett försök. Detta kan vara sista chansen att få se hur berättelsen slutar och det tänker jag inte missa. Jag begav mig inte ut på en resa ut i världen tillsammans med Ryo under 1999 för att den abrupt skulle stanna i en grotta två år senare.

Källa: Twitter