Under måndagsmorgonen har det kommit ut en hel del saftig information gällande Ubisofts kommande storspel, och uppföljare av något slag, Assassin’s Creed IV: Black Flag.

Assassin’s Creed IV: Black Flag kommer släppas till nästa generations konsoler, det vill säga Playstation 4 och Microsofts kommande konsol. Utöver det har Ubisoft gått ut och sagt att spelet kommer använda sig av ett nytt, uppkopplat läge, men mer detaljer än så får vi inte veta ännu. Kan det handla om något liknande som Dark Souls kört med, att vi kommer få se andra lönnmördare i vår egen värld, fast som spöken? Det går bara att spekulera just nu. När Ubisoft utannonserade spelet släppte man även en del bilder på cover-arten till spelen, varpå PS3-spelet tydligen ska få exklusivt innehåll. Detta gäller även för PS4-versionen, men vad det handlar om har vi heller inte fått veta. Spelet är planerat att släppas den 1:a November 2013 och då till Xbox 360, Playstation 3, Wii-U. 1:a November gäller dock inte för PC, PS4 och microsofts nästa konsol, utan annat datum kommer.

Spelet utspelar sig i Karibien i början av 1800-talet. Vi kommer få spela som lönnmördaren Edward Kenway, far till Haytham Kenway ifrån Assassin’s Creed 3. Ubisoft själva stoltserar med att Assassin’s Creed IV: Black Flag är det största spelet i serien, och att man för första gången kommer ha ett ”open-world-concept” satt ute till havs. Bered er på att resa runt med båt och leta efter gömda skatter.