Nästa vecka släpps både nya Tomb Raider samt nya Sim City. De är båda två ”omstarter” av sina respektive serier, vilket verkar spännande. Vi har plockat ut två spel som liknar de kommande stortitlarna och som förhoppningsvis kan stilla erat sug, i alla fall över helgen.

I AM ALIVE

380

I Am Alive bjuder på en ganska lång spelomgång för pengarna. Du är i stort sett ensam kvar efter att världen har drabbats av en mängd naturkatastrofer. Du letar efter din fru och din dotter, men sandstormar och jordbävningar gör resan genom staden till ditt livs farligaste. I spelet finns ett system som gör att folk blir rädda för dig när du siktar med din pistol. Du kan alltså komma ganska långt helt utan ammunition. Det finns många sätt att lösa de olika problem man ställs inför, och bland dessa finns det gigantiska klättringssekvenser och spännande psykologiska strider.

Rekpris: 126:-
Förlag:  Ubisoft
Genre: Action, Äventyr, Shooter, Plattform, Action/Äventyr

 

CITIES XL PLATINUM

71

En relativt ny spelbricka, Focus Home Interactive, har i några omgångar gett ut sitt stadsbyggarspel, Cities XL. Ända sedan första utgåvan har spelserien satt ordentlig press på EA att finputsa och förbättra SimCity. Cities XL må vara nytt, men redan älskat av spelarna och respekterat av konkurrenterna.

Rekpris: 253:-
Förlag:  Focus Home Interactive
Genre: Simulator, City-Buildingspel