Guild Wars 2 ska satsa stort på E-sport i år!

Colin Johanson, en Game Director borta hos ArenaNet har pratat om vart man är på väg med sitt MMORPG Guild Wars 2. Redan igår, den 26:e Februari släppte man en stor uppdatering som la till en hel del innehåll för alla guilder i form av guildmissions, guildpuzzles och guildbounties. Något som man redan med sin föregångare, Guild Wars, ville man få upp ögonen för PvPn och ta steget in i e-sporten. I och med Guild Wars 2 har man bjudit in spelarna till mera tävlingsinriktat spel, i form av WvWvW och gratisturneringar i spelet. Just e-sporten är något som Arenanet kommer satsa mer på under året, och Colin Johanson säger följande i en intervju:

”We’ll start adding tournaments and a spectator mode, so shoutcasters can actually start broadcasting games and recording them. We’re doing all the elements that you would expect from a great e-sports game. But that’s kind of the next step. We’re going to build out into that element, and really start growing it from there. Our goal is to be the predominant MMO in the competitive PVP space and we’re building towards that this year.”

Han fortsätter:

”I think that our first step is just making sure that all of the core elements that you would expect from a Triple A, top flight competitive game are there. Giving you the ability to build your own arenas and set your own rules and our custom arena is something that’s coming in the future. That ability to actually have a shout caster spectate games and broadcast what’s going on in them. Those are all things we are doing later this year and are key components that we need established in the game to really grow that.”

Det kommer vara bebisteg just nu, men det är ändå goda nyheter och några av dom nya sakerna i veckans uppdatering..

”We have our matchmaking and ratings system coming out in about a week. This will mean people can start playing and moving up and down the ratings list for our gamers. Its really important to start getting competitive players to start competing with one another. We also want to build on the rewards that are available to players for PVP and make that an even more rewarding system. Then we are going to start going down the checklist of what you would expect to find in a top flight game and some of that is stuff we are going to innovate, specifically for Guild Wars 2 and do something unique.”

Så för alla er som önskar ett galet snyggt spel, underhållande och häftigt MMORPG, men vet inte vilket ni ska välja. Jag förespråkar Guild Wars 2, obey!