Michael Pachter, analytiker hos Wedbush Securities, har förutspått att Grand Theft Auto 5 kommer att släppas till PlayStation 4, och så småningom till Xbox 720.

I en intervju med Gamertag Radio pratades det om vad han tänkte om Rockstars episka crime-titel skulle bli släppt till nästa generations konsoler svarade Pacther: ”Eventuellt. Inte vid släpp. Om du går tillbaka till PlayStation 3 – E3 2006 – visade de Red Dead Redemption, minns du? När kom det ut? 2010? Det tog bara fyra år, och det visades, det visades under ett släpp-event. Så det är ungefär den takten Rockstar har. Jag tror att Rockstar kommer att ha ett spel innan PlayStation 5.”

Pachter är inte den första industrianalytikern att förutspå släppet av GTA5 på nästa generations konsoler.

Tidigare i månaden spekulerade Doug Creutz, analytiker från Cowen & Company, att Rockstars moderbolag Take-Two ”kanske har planer att eventuellt publicera GTA V på nästa uppsättning konsoler” för att minska påverkan på planer av DLC för 360/PS3-versionerna.

Rockstar har för närvarande endast bekräftat att GTA 5 ska släppas på PlayStation 3 och Xbox 360. Som tillskott till ett nästa generations släpp, spekuleras det även kring att även en PC-version är under utveckling.

GTA 5 är planerat att släppas för Xbox 360 och PlayStation 3 17:e septempber 2013. PlayStation 4, vilken avslöjades av Sony under förra veckan, är planerad att släppas inför kommande jul.

Källa