Ännu en händelserik vecka har passerat och det är därmed dags för en ny E-sportsresumé. Bland rubrikerna denna vecka hittar vi Blizzards senaste Heart of the Swarm-preview, grupperna till IEM World Championship och IGN:s nedskärningar.

___________________

ign-logo

IGN letar köpare till IPL

Efter ett beslut att fokusera uteslutande på IGN och AskMen stänger IGN ner ett flertal av sina hemsidor och avskedar i samband med detta en hittills ospecificerad mängd anställda. Samtidigt letar företaget även köpare åt det egna e-sportsnätverket IPL.

Detta innebär däremot troligtvis inte att IGN slutar med e-sport. I ett mail till företagets anställda skriver Vivek Shah, VD för Ziff Davis som äger IGN. följande:

”As a result of our decision to focus on our core brands, we are:
· Winding down 1UP.com, UGO.com and GameSpy.com;
· No longer ad repping 3rd party sites such as GameStop.com and FamilyGuy.com;
· Actively engaged with parties interested in acquiring IPL. IGN’s role going forward will be to broadcast and cover a variety of eSports events;
· Dividing our ad sales team into two: one focused on IGN and the other focused on AskMen.”

___________________

iem_cebit_sc2_groups

Grupper släppta till IEM World Championship

I tisdags annonserades grupperna för det kommande IEM World Championship i StarCraft 2.  Detta efter att de tidigare konstaterat att mästerskapet ska komma att spelas i ännu ej släppta expansionen Heart of the Swarm, snarare än Wings of Liberty där de allra flesta av turneringens spelare spelare kvalificerat sig.

Turneringen hålls mellan den femte och nionde mars under CeBIT i Hannover där det tjugofyra spelare stora startfältet tävlar om en sammanlagd prissumma på över en och en halv miljon kronor.

___________________

heart-of-the-swarm

Heart of the Swarm-preview visar upp e-sportfeatures

Inför den kommande StarCraft 2-expansionen Heart of the Swarms annalkande releasedatum släppte nyligen Blizzard en förhandstitt på de kommande nyheterna gällande e-sport och multiplayer  i spelet.

Även om det fortsatta stödet för e-sport och professionella spelare är föga förvånande har de nya tilläggen mötts med överraskande god respons från spelets fans som prisar bland annat möjligheten att titta på replays med andra. Videon hittar ni nedan.


Med detta avrundas denna e-sportsresumé, i en vecka fylld av både oroande och uppmuntrande nyheter. 2012 har hittills varit ett närmast strålande år för e-sportsscenen och nya aktörer verkar dyka upp varje vecka. Håller det i sig? Titta förbi kommande fredag för svaret!

Logobild: Alexandra Dahlberg ©2013