Det var en vild debatt som pågick när Sony utannonserade Playstation 4. Diskussionen handlade inte så mycket om vad vi skulle få se, eller vad vi faktiskt fick se. Utan Sony pushade så mycket på att allt ska vara kopplat till nätet, och diskussionen handlade främst om att alla inte har så kraftigt nät att det skulle flyta på bra, och depressionen spred sig över hela världen. (Överdrift, jajamensan!)

Nu har Sony gått ut med lugnande besked, Playstation 4 kommer inte kräva ständig uppkoppling för att fungera. Visserligen kommer vissa funktioner inte fungera, men vad gör inte det i dagens konsolgeneration. Sonys storboss, Shuhei Yoshida säger följande i ett offentligt uttalande, vilket borde lugna alla våra spelnerver; ”Oh yes, yes, you can go offline totally. Social is big for us, but we understand there are some people who are anti-social! So if you don’t want to connect to anyone else, you can do that.”