Blizzard har länge pratat om att det ska komma en konsol-version av det populära Diablo III, och nu har man äntligen släppt den första bilden. Spelet är i dag bara utannonserat för PS3 och PS4, inget Xbox 360, men det kan förändras även det. Spelet kommer även finnas spelbart till konsol under PAX-mässan senare i år.

Under Sonys presskonferens där man avtäckte Playstation 4 gjorde Chris Metzen entré på scen. Han avslöjade att Diablo 3 ska släppas till PS3 och PS4, och bara dagen senare släppte man ut ett screenshot på spelet i Tristam. Man visar en bild på inventoryt och karaktärens lite olika stats, trevligt och se att det lever i alla fall. Det är dock osäkert om det är PS3 eller PS4-versionen av spelet vi tittar på.

276892_1280

 

Enligt Blizzard ska man ha arbetat om delar av spelet för att få ett kontrollschema som ska vara anpassat för konsolen, nytt interface samt dynamiska kameror som ska göra spelupplevelsen så trevlig som möjligt. Det kommer gå att spela både singelplayer och multiplayer, men även Co-Op offline, fyra spelare på samma konsol. Det är inte heller någon bantad version vi får se, utan spelet kommer följa PC-versionens uppdaterings schema och ha de senaste uppdateringarna i samma veva som de släpps till PC.