Rykten, fantasier och hopp.

Det är svårt att inte låta bli att drömma sig bort, att hoppas och att fantisera ihop vad man själv skulle vilja nästa generations konsoler ska ha och inte ha. Så jag tänkte snabbt dra igenom lite rykten och påståenden, så får vi se hur troliga dom egentligen är och om vi ens får svar på hälften av dom på onsdag. Here we go

1. Sony kommer utannonsera Playstation 4 på Onsdag?

Ja chansen är ganska stor och eftersom det är tydligt att detta event är väldigt viktigt för Sony så ser det onekligen ljust ut för alla väntande fans där ute.

2. Playstation 4 kommer kunna streama Playstation 3 spel?

Inte helt omöjligt men om streama innebär något som har med Internet uppkoppling att göra kan vi bara titta på OnLive som dog en tyst död pga just Internet uppkopplingar och hastigheter, och inget som alltså kommer fungera för alla.

3. Sony kommer visa upp Killzone 4 och vi kommer tappa hakorna!?

Kanske. Men det här med att tappa hakan åt grafik är något vi som spelare gått på allt för många gånger. Hur många minns Motorstorm trailern på E3 från 2005? Vi vet av erfarenhet att även det snyggaste kan bli det fulaste i våra ögon genom besvikelse eller för mycket hopp. Senast var det Aliens: Colonial Marines som svek.

4. Quantic Dream kommer visa upp sitt nya spel under presentationen?

Heller inte helt omöjligt men chansen känns mindre än att vi faktiskt kommer få se Killzone 4.

5. Playstation 4 kommer heta Orbis.

Nej det är inte troligt, först och främst är det ett fruktansvärt fult namn på en konsol och för det andra har det hetat: Playstation, Playstation 2 och Playstation 3. Så det mest troliga är Playstation 4.

6. Playstation 4 kommer ha flera olika varianter där ibland en billig variant utan Blu-ray spelare i?

Även om det stämmer vill du ärligt talat köpa den versionen?

7. Sony vill inte vara efter Microsoft och kommer släppa Playstation 4 redan i år.

Svårt att svara på eftersom det troligen stämmer att dom inte vill hamna efter som dom gjorde med Xbox 360VS Playstation 3 men å andra sidan skulle det betyda att dom kommit väldigt långt i hårdvaruprocessen och utvecklingen av spelen utan att knappt någon visste om det. Internet är bra på att läcka ut saker och folk kan nästintill aldrig hålla sina munnar stängda.

8. Playstation 4 kommer ha skydd mot begagnade spel och registrerar en kod på skivorna som är unika för just min konsol?

Hoppas inte det! För det känns fruktansvärt dumt mot både alla butiker som säljer/köper spel och mot fellow gamer som lånar ut spel till varandra. Vi snackar alltså inte om piratkopiering här utan att spelen blir oanvändbara utanför just din egen konsol.

9. Playstation 4 kommer ha stöd för 4k?

Sony är ett företag som även gör tv-apparater och annan elektronik så detta är högst troligt.

10. Jag kommer kunna flyga till månen med min Playstation 4. skapa fred på jorden och den printar pengar!

Eeeh nej…

Imorgon kommer ni kunna se presskonferensen/presentationen live här hos oss via egen stream tillhandahållet av Sony själva. någon som är taggad!? Tills dess kan vi ta oss en titt på resan från Playstaton till Playstation 3 i Sonys retrospective


Playstation

Playstation 2

Playstation 3