I helgen presenterade Bungie de första detaljerna om Destiny, deras nya sci-fi shooter som helt klart är ett ambitiöst projekt. Officiellt har Bungie och Activision gått ut med att spelet släpps till Xbox 360, Playstation 3 och även till onamngivna framtida konsoler.

Nu är det förvisso ingen som tänker på något annat än Microsofts och Sonys kommande spelkonsoler Xbox 720 och Playstation 4, men hur det än är med den saken kan man nu se via källkoden på Destinys officiella hemsida ett par intressanta rader kod som nämner just dessa två. Genom hemsidan är det just nu bara möjligt att förboka Destiny till antingen Xbox 360 och Playstation 3 men med min begränsade kunskap om kodning får vi gissa oss fram till att vi här ser ett par enkla förberedelser tills dess att de nya konsolerna blir presenterade.

Vi ser även Wii U och PS Vita nämnas i koden, något som även tyder på att vi kan få se Destiny till dessa format. Nu finns fortfarande möjligheten att Destiny inte kommer släppas till fler format utöver Xbox 360 och Playstation 3. Att fler konsoler nämns i källkoden på den officiella hemsidan ska inte tas som någon sorts garanti men det ser ut som att de flesta kommer få möjligheten att prova på Bungies nästa verk. Är du taggad?

Källa: Destinythegame.com