Bättre sent än aldrig får Battlefield: Bad Company 2 ett modifikationsverktyg för att bygga modifikationer till spelet. Dock kommer verktyget inte från DICE utan istället från communityn.

Ursäkten DICE har haft för att inte själva bidra med ett modifikationsverktyg för både Bad Company 2 och Battlefield 3 har varit att de har varit för komplicerat för moddare och har således inte släppt det offentligt. Detta skulle så klart kunna ha påverkat framtidsplanerna för DLC-släpp, men det är en helt annan diskussion.

 Modifikationscommunityn slår tillbaka med ett stort slag och jobbar på en server och modifikationsverktyg för Bad Company 2.

För två år sedan började NoFaTe och communityt Emulator Nexus att göra en reverse engineering på DICE förstapersonsskjutare. MordorHQs medlem ’rukqoa’ har skapat ett inlägg på forumet där han visar vad teamet har jobbat på sedan dess.

rokqoa skriver:

  • – För att spela på servern med emulatorn behöver du en fil. Ladda ner här
  • – Man behöver även Bad Company 2.
  • – Här finns modifikationsverktyget jag har kodat: Ladda ner här
  • – Det kommer snart en gigantisk feature-uppdatering när jag har avslutat utvecklingen för förhandsverktyget för kart-interfacet.

Spelarcommunityn försöker alltså erbjuda det som DICE inte gjort och det ser ut som de är på väg ner längs rätt väg. Modifikationsverktyget är fortfarande i betastadiet och är än inte färdigt, så det kommer finnas lite buggar här och där.

Vi gillar helt klart det här, men det återstår att se vad DICE tycker och hur de hanterar detta. Tidigare modifikationer på spelets filer har kunnat leda till ban. Så en varning utfärdas!

Källa