Hur ska man veta
vad som är värt att spela på mobilen när man gång på gång testar nya spel med höga betyg på Google Play, men som visar sig vara samma återanvända upplägg för tionde gången. Jag har spelat Agent Dash, Subway Surfers och Rail Rush, men spelen kan egentligen heta Temple Run 3, 4 och 5.

Det är en djungel därute, och därför sätter vi varje vecka ihop en lista som tipsar om de mest intressanta och köpvärda spelen som kommit fram under veckan, samt lyfter fram titlar som redan har haft sin tid i rampljuset, men som glömts bort.

Dream House Days

Kairosoft har länge varit en av mina favoritutvecklare till mobil. För de som ännu inte har spelat Game Dev Story så kan det varmt rekommenderas. Efter Game Dev Story så släppte de en mängd spel som var väldigt lika i upplägg, och vi tröttnade… I Dream House Days har de tänkt om, i alla fall lite. Du ansvarar för utvecklandet av ett lägenhetskomplex. Ju snyggare och mer planerat du bygger ju fler vill flytta in. Men tänk då inte att försöka maxa lägenheterna med prylar. Ju dyrare en lägenhet är att hyra ju svårare är det att hitta folk som vill betala för lyxigt boende. Kairosoft stimulerar strategipunkten medan vi går och väntar på Game Dev Story 2.

Utgivare: Kairosoft

Pris: Gratis

Länk till Google Play

 

Vector

Inspirerade av Canabalt, men så skickliga att man inte ens blir sur, låter Nekki oss springa över hustak och genom kontor för att komma undan vakterna. Här finns story, här finns otroligt bra flyt i rörelserna, här finns över 100 olika parkour-trix. Vector kräver dock en ganska kraftig mobil. Själv har jag HTC One X, men ändå droppar frameraten ibland. Spelet är helt nysläppt så förhoppningsvis löser det sig i uppdateringar framöver.

Utgivare: Nekki.

Pris: Gratis (7:- i appen för extra innehåll)

Länk till Google Play

 

 

Blast from the past: The Elements: Sand Game

I The Elements har man tillgång till en massa olika ämnen, som exempelvis vatten, sand, olja och dynamit plus cirka 30 ämnen till. Dessa ämnen ska du interagera med varandra bara för att se vad som händer. Här i bilden har jag hällt lava på sand, vilket har gjort den översta sanden till glas, medan vattnet runt omkring kokar bort och blir till vit vattenånga. Man kan också bygga bomber med olika sorters sprängmedel i, som C4, krut och sand. Detta  är ett roligt litet tidsfördriv när man inte orkar med alla krav som finns i andra spel.

 

Utgivare: IDKJava

Pris: Gratis

Länk till Google Play