Enligt en rapport med ytterligare detaljer kring nästa generations Xbox, som SuperDaE läckt, kommer det krävas en ny version av Kinect-hårdvaran för att fungera. Och spelinstallationer är obligatoriskt.

Kotaku påstår sig ha fått tillgång till ny information om Microsoft nästa generations konsol, genom en källa som går under aliaset ”SuperDaE”. Det är samma källa som tidigare försökte sälja ett Durango utvecklingskit på eBay och har även tidigare läckt information om nästa generations Kinect-hårdvara.

Det sägs att en ”ny version” av Kinect kommer att vara inkluderad med varje konsol som ”måste vara inkopplad och kalibrerad för konsolen för att ens fungera”.
Den nya Kinecten ska kunna följa upp till 6 personer samtidigt, samtidigt som den förbättrade kameran förmodligen kan hålla reda på tummar och känna igen ansiktsuttryck.

Kotaku föreslår att den nya Kinectens funktionalitet kan vara relaterad till ett patent som Microsoft ansökte om förra året. Detta föreslår innehållsleverantörer att kunna sälja visningslicenser beroende på hur många som tittar.
Kotakus rapport påstår också att alla nästa generations Xbox-konsoler kommer att skeppas med 500 GB, och att spel ”måste nu installeras direkt när första spelskivan stoppas i”. För att undvika frustration påstår rapporten att spel nu kan installeras medan de spelas, och att konsolen inkluderar stöd för flera samtida applikationer. Detta tillåter användaren att tillfälligt ”pausa” ett spel och växla till en annan applikation eller ett helt annat spel utan att förlora framsteg.

Xbox 360-kontrollen kommer däremot inte vara kompatibel med nästa generations Xbox, eftersom systemet inkluderar en helt ”ny trådlös teknologi”. Informationen enligt rapporten föreslår att en ”nästan identisk layout” till den existerande 360-kontrollen kommer finnas.

En kompis-app – troligtvis SmartGlass – kommer också ta nytta av en smartphone eller plattas rörelsekänslighetsmöjligheter, typ som hos Wii U.

Systemspecifikationerna för den slutgiltiga hårdvaran påstås vara den samma som det som läckte förra månaden.

Kotakus källa säger att det grafiska hoppet från Xbox 360 till nästa generations Xbox kommer vara som att jämföra Halo 2 på den ursprungliga Xboxen och Crysis på en kraftfull PC.

Microsoft har ännu inte utannonserat sin nästkommande konsol, men de senaste ryktena pekar på ett avslöjande i April.

Källa