Hur ska man veta
vad som är värt att spela på mobilen när man gång på gång testar nya spel med höga betyg på Google Play, men som visar sig vara samma återanvända upplägg för tionde gången. Jag har spelat Agent Dash, Subway Surfers och Rail Rush, men spelen kan egentligen heta Temple Run 3, 4 och 5.

Det är en djungel därute, och därför sätter vi varje vecka ihop en lista som tipsar om de mest intressanta och köpvärda spelen som kommit fram under veckan, samt lyfter fram titlar som redan har haft sin tid i rampljuset, men som glömts bort.

Best Apps Market – for Android

Tröttnar du på att aldrig hitta din favoritkategori i Google Play? Känns alla appar staplade på varandra utan någon särskild ordning? I så fall är BAM appen för dig! Denna app kategoriserar och sorterar utbudet i Google Play för att du lättare ska kunna hitta det du vill. Gillar du till exempel rollspel så är det ”know your role”-kategorin som gäller. Om du har barn, eller vill väcka barnet i dig så kan du kolla in ”games for kids”-kategorin. Med topplistor för alla kategorier samt över vad som är hetast just idag så smiskar Best Apps Market Google Play på fingrarna. Alla appar som inte är spel finns också kategoriserade och rangordnade.

Redaktionen tackar för tipset till: Daniel Cederblad

Utgivare: Bestappsmarket.com

Pris: Gratis

Länk till Google Play

 

 

 

 

 

Gunslugs

En klassisk 2D-shooter med pixlig grafik. Har vi inte fått nog av dessa retrospel ännu? Nope, inte vi! Detta är en upplevelse nästan värdig en Nintendo 8-bitars. Det är fult, simpelt och fullständigt adrenalinframkallande. Hoppa, skjut, gå. That’s it. Det behöver inte vara svårare än så. Dessutom ska man kunna låsa upp nya gubbar, men fråga mig inte hur. Berätta gärna om ni klurar ut hur man gör.

Utgivare: Orangepixel

Pris: 17,20:-

Länk till Google Play

Gratisversionen med reklam

 

Blast from the past: Backflip Madness

Det finns inget mobilspel jag har lagt ner så många timmar på som på Backflip Madness. Egentligen är det inte så sjukt häftigt. Man är en akrobat som lär sig att göra olika trick. När man trycker på en knapp så gör han tricken i ordningen man har förutbestämt. Först så gör han ett hopp, sen bestämmer man när han ska utföra tricken. Det som gör spelet så otroligt roligt är hur man kan kombinera olika hopp. Jag har spenderat timmar med att försöka göra en volt över en bil och sedan landa med fötterna på en parkbänk. Det finns inget direkt mål med spelet, så man får skapa sina egna. När man till slut lyckas med sitt galna trick känns det bättre än att klara ett riktigt spel. Jag lyckades göra en dubbel bakåtvolt från en plint ner på golvet, för att sedan studsa upp från golvet, göra en extra volt, glida igenom en basketkorg och sedan landa perfekt på fötterna för 2’780 poäng. Lyckas ni göra något riktigt häftigt som ni sedan fotar eller filmar (spelet erbjuder repriser) så lägger vi in erat cirkusnummer i nästkommande ”Veckans Android”. Maila i så fall till andreas.hofer@ctrlaltelite.se

 

Utgivare: Gamesoul Studio

Pris: 12,85 :-

Länk till Google Play