Vare sig din största passion är för spel eller film, så länge som du är ett fan av science fiction så har de Kungliga Filharmonikerna lite örongodis att bjuda på när sommaren närmar sig.

Imorgon, den åttonde februari, vid klockan elva släpps biljetterna till konserten som enligt Stockholms Konserthus är ”en vidareutveckling av de så populära spelmusikkonserterna som getts tidigare år”, men som sagt så kommer det denna gång inte bara spelas tolkningar av spelmusik, utan fokus ligger på science fictin-genren. Konserten kommer bjuda på ikonisk musik från över ett halvt sekel, från bland andra titlar som Mannen från Mars, Fantomen från Mars, Star Wars, Star Trek, Alien, Närkontakt av Tredje Graden, Halo, Serenity, Dead Space och Battlestar Galactica. Det kanske inte blir allas favorit, men det är föga förvånande att de försäkrar att Also Sprach Zarathustra av Strauss, som många känner igen från öppningsscenen i 2001: A Space Odyssey, kommer finnas med på programmet.

Själva konserten äger rum den 15:e juni, biljetterna kommer kosta 340:- per person (260:- om ni är 25 år eller yngre) och värd för kvällen är Orvar Säfström som har varit den drivande kraften bakom projektet.

Hitta mer information och snart även bokningsmöjligheter på Stockholms Konserthus.