Visserligen har inte Playstation Vita slagit igenom så mycket som Sony själva hade hoppats. Det har även pratats mycket om att Killzone: Mercenary, spelet som är det första i serien till den bärbara konsolen, inte ska hålla måttet. Piers Jackson som är spelets överhuvud påstår dock att det kommer vara ett helt nytt spel, en fullfjädrad upplevelse helt enkelt.

När Jackson pratar om hur man ska göra en trevlig övergång från PS3an till PS Vita säger man ”Vi har försökt att inte sänka någon av aspekterna från spelet. Vi vill erbjuda spelarna en hel spelupplevelse i Killzone-andan. Playstation Vita är en otroligt kraftig konsol, där vi enkelt kan använda samma grafik som i Killzone 3”. Visst har man fått göra ett par ändringar, men det är inget större som vi spelare kommer märka av. Man pratar om att man flyttat runt ljudkanaler och rendrerings-system för att det ska fungera på det mest optimala vis det bara går. Killzone: Mercenary kommer lanseras på PS Vita den 18:e September i år, en dag efter Grand Theft Auto 5, good luck with that.