Crytek har bekräftat, vad jag tänker klassa som årets absolut största nederlag, att man inte tänker fortsätta utveckla vidare på Darksiders-serien. Tidigare i år köpte man upp Vigil Games ifrån det konkursbetonade THQ, men tydligen har man andra planer med den otroligt kreativa spelstudion än att fortsätta med Darksiders.

Visserligen finns inte Vigil Games kvar, utan det är nu en del av Cryteks nya utvecklarstudio, Crytek USA. Studion kommer styras av David Adams som tidigare ledde Vigil Games. Cebat Yerli, CEO på Crytek blev förvånad att ingen hade budat på Vigil Games under THQs konkurs. Yerli passar även på att hinta för vad studion kommer hitta på härnäst. Det kommer inte vara ett Darksiders-spel, men det kommer vara ett spel i det stuk som de tidigare Vigil-arbetarna är vana att jobba inom.