Hur ska man veta
vad som är värt att spela på mobilen när man gång på gång testar nya spel med höga betyg på Google Play, men som visar sig vara samma återanvända upplägg för tionde gången. Jag har spelat Agent Dash, Subway Surfers och Rail Rush, men spelen kan egentligen heta Temple Run 3, 4 och 5. Jag har också spelat My Little Pony, Ice Age, Dragon Story och andra spel med spännande namn, men som allihop visar sig vara ”pay many moneys if you don’t want to spend the rest of your life slowly feeding the characters that fit this games theme”-spel, a k a ”freemium”.

Det är en djungel därute, och därför sätter vi varje vecka ihop en lista som tipsar om de mest intressanta och köpvärda spelen som kommit fram under veckan, samt lyfter fram titlar som redan har haft sin tid i rampljuset, men som glömts bort.

Little Things Forever

Denna brainteaser är en digitalisering av ”Where’s Waldo?” och kommer hålla dig sysselsatt länge. Stora bilder på dinosaurier och annat är uppbyggda av pyttesmå saker. Det är dessa små saker du ska hitta. På dinosurien ska du till exempel hitta fem stycken träd, två bananer, bröd plus en massa annat. Juste, det är gratis också.

Utgivare: KlickTock

Pris: Gratis

Länk till Google Play

 

Superbrothers Sword & Sworcery

Detta är inte jättenytt, men det är relativt nytt på Android. Ett vackert spel som Sworcery måste dock berättas om, ifall någon har missat det. Spelet är inte bara vackert för ögat, nej nej, bara musiken är värd att betala för. Historien om den ensamma krigarmunken, och den ensliga men stämningsfulla atmosfären är vacker som en tavla. Förbered dig på en magisk värld som styrs av månens sken och trollformler.

Utgivare: Capybara Games

Pris: 40,85:-

Länk till Google Play

 

Blast from the past: Knights of Pen & Paper

Nu när de klassiska rollspelen med penna och papper börja tappa spelare till nya, moderna digitala underverk krävs det att någon bär fanan och hedrar minnet av alla tärningar som slagits genom tiderna. Knights of Pen & Paper är ett spel som handlar om ett gäng rollspelare som lever sig in i sina karaktärer och spelar igenom ett klassiskt äventyr. Man får själv välja vilka spelare som ska delta, och det finns många att välja mellan. Från farmor till lillebror och alla kompisar och familjemedlemmar där emellan. Dina spelare ger du sedan en klass som de kan levla upp. Farmor kan vara nekromantiker medan din kompis kan vara paladin. Du kan också köpa uppgraderingar (för låtsaspengar) till din spelsession i form av kaffetermosar och bullar som man ställer på bordet framför sig, vilket skapar myskänslan av att sitta med sina vänner och spela sällskapsspel. Spelet kan bli lite enformigt efter några timmar, men levererar fram till dess en nästintill genuin klassisk rollspelssession, som om du hade kastat tärningen själv.

 

Utgivare: Behold Studios

Pris: 12,87 :-

Länk till Google Play