Att skapa nya IP’n är långt ifrån lätt när man måste förlita sig på ekonomisk hjälp från investerare i valfri form. Phosphor Games är en av många studior som fått lära sig detta den hårda vägen och deras drömprojekt Awakened har legat på is under några år under tiden som utvecklarna försökt hitta en utgivare som är villig att finansiera projektet, men den strategin har man nu lämnat till företräde för något annat. Ni vet vad vi talar om; självfallet handlar det om Kickstarter.

Project Awakened är enkelt förklarat ett actionspel där spelaren får möjligheten att bestämma vilka superkrafter/specialegenskaper hjälten ska ha för att ta sig igenom spelet. Föreställ dig att du har spelar Ninja Gaiden men tröttnat på Ryu Hayabusa och nästa gång väljer att byta ut honom mot Marcus Fenix från Gears of War, eller du kanske föredrar att lägga vapnen på hyllan och fokusera på psykiska förmågor som telekinesi eller spontan förbränning av materia. Jag tycker definitivt att det hela låter intressant och gör du detsamma vet du vad du ska göra. Stöd Phosphor Games med hjälp av deras Kickstarter-kampanj.

 

 

Jag älskar när spel vågar experimentera och att ge spelaren möjligheten att skapa en egen karaktär i ett actionspel är helt klart ett experiment jag kan stå bakom. Det är alltid många timmar som går åt i karaktärsskapandet i MMO eller rollspel för att få fram just den där karaktären man själv vill spela. Det kanske är dags att fler genrer låter spelaren styra sin upplevelse lite mer.

Källa: Kickstarter