Redan år 2006 när Legendary Pictures erhöll filmrättigheterna till Blizzards populära spelserie World of Warcraft hoppades många fans på att snart få se Azeroth på bioduken. Två gånger har filmsläppet skjutits upp och nu är siktet inställt på år 2015. Duncan Jones, som har regisserat Moon (2009) och Source Code (2011) har enligt The Hollywood Reporter fått äran att ta sig an Warcraftproduktionen.

Legendary Pictures och Blizzard är förtegna om detaljerna. I ett panelsamtal från Blizzcon 2007 pratar de löst om en film på två timmar, och om möjliga framträdanden av minnesvärda karaktärer såsom Thrall, Cairne Bloodhoof och Bolvar Fordragon. De pratar även om introduktionen av en ny ”bad-ass” hjälte men är i övrigt hemlighetsfulla och därmed får vi låta oss nöjas.

Thomas Tull och Jon Jashni från Legendary Pictures, Charles Roven, Chris Metzen och Alex Gartner från Blizzard och Atlas Entertainment och Duncan Jones och Stuart Fenegan kommer alla arbeta för att skapa denna efterlängtade film. Jones båda filmer Moon och Source Code har båda fått positiv kritik vilket bådar gott för Warcraftprojektet vilket uppskattas ha en budget på över 100 miljoner dollar.

Förväntningarna är minst sagt höga. Sedan Warcraft-spelens era har Blizzard skapat oförglömliga och för sin tid snygga cinematics och cutscenes. I takt med att tekniken förbättrats har filmerna blivit än mer fantastiska. Varje gång ett nytt Blizzardspel släppts och det är dags för det inledande filmklippet sätter sig jag och fästmannen tillsammans för att återigen uppslukas av en av Blizzards magiska världar.