Kan komma att smälla högt!

Wargaming som är mest kända för titlarna World of Tanks och World of Warplanes, har fått en enorm succé med World of Tanks på PC och vill nu ta steget in på konsolmarknaden. Företaget köpte nyligen utvecklarstudion Day 1 i Chicago för 20 miljoner dollar. Wargaming har tänkt att använda detta som högkvarter och kallar det Wargaming West för att påbörja produktion av konsolspel.

Wargaming gick inte in på detaljer om vad för slags spel dom planerar att skapa, men vi gissar på att dom avvaktar till nästa konsol generation uppenbarar sig för att utannonsera sitt projekt och formen free to play är nog att förvänta sig.

Day 1 Studios har utvecklat titlar som det första F.E.A.R, F.E.A.R 3, Fracture och två Mecha assault titlar. Uppköpet av Wagaming-net var ganska oväntat då Gamespot rapporterade att företaget sagt upp 100 personer efter ett planerat projekt med Konami aldrig blev av. Och för dom pengarna dom faktiskt lagt ut skulle dom kunnat roffat åt sig en hel del under THQ’s auktion. Det blir iaf spännande att se vad Wargaming.Net har på gång och vi kommer avslöja mer så fort vi vet.

Källa: Wargaming West