Många har nog hört talas om Ouya, och deras framgång på Kickstarter, vid det här laget. Projektet var väldigt populärt och fick in en stor säck med slantar.

Fler vill testa lyckan och inte minst GameStick, som är en lite annorlunda produkt om än i slutändan ganska lik. Själva konsolen är en liten ”pinne” som man sticker in i TV, eller skärmens, HDMI-port och drivs med ström därifrån. Den större komponenten av själva konsolen är handkontrollen, som även har ett litet fack för att förvara konsolen om man är på resande fot. Likt Ouya är konsolen Android-baserad. Mer information om prestandan här.

Med hjälp av Kickstarter har man dragit in $575,446 vid skrivande stund och projektledarna är aktiva att få med sina backers. Med hjälp av just sina backers har man även tagit fram den slutgiltiga designen av handkontrollen så att den ska bli så bra som möjligt.

a3a722eb4137b8b0866c833cc8c9f1d8_large

Ovan ser ni projektets ursprungliga design, enheten är väldigt fyrkantig och verkar till utseendet ha analoga ”kapsyler” istället för spakar. De flesta som har spelat på en Sony PSP eller Nintendo 3DS vet hur dåliga dessa kan vara. Förvaringsfacket för konsolen är i nederkant.

Screen_Shot_2013_01_29_at_12_22_34

Ovan ser vi det nya utseendet, och kapsylerna har bytts ut mot riktiga analoga spakar den här gången. Facket för att förvara konsolen är nu istället i överkant som synes i bilden under.

Screen_Shot_2013_01_29_at_12_22_52

Källa