Spelhobbyförbundet Sverok tar på allvar klivet in på E-sportscenen. I samarbete med TV4-gruppen och flera andra aktörer blir Svenska E-sportcupen 2013 en spelfest som sträcker sig över hela året och över hela landet.

Svenska E-sportcupen består av turneringar i flera spel och varje turnering inleds med ett kval online. De bästa från kvalen går vidare till delfinaler i städerna Norrköping, Västerås och Jönköping. I december avslutas cupen med en stor final i Scandinavium i Göteborg, som Sveroks huvudpartner Svenska Mässan arrangerar.

Den totala prissumman uppgår till hela 800 000kr!  Tävlingarna kommer att direktsändas av TV4-gruppen och utöver det kommer 24 avsnitt av ett magasinprogram om e-sport att visas på TV4Play, producerat av Press2play. Sammanlagt blir det över 50 sändningstimmar om E-sport.

För oss betyder det oerhört mycket att ett ideellt förbund som Sverok arbetar för att ena E-sporten i Sverige. Det ger oss möjlighet att kunna garantera våra tittare en trovärdighet och ett långsiktigt engagemang i det här

TV4-GRUPPEN

Säger Niclas Janson, innehållschef för  TV4-gruppens Digitala Medier. För Sverok är det en naturlig del i den storsatsning på E-sport som inleddes under 2012. Det är dock första gången förbundet tar en aktiv roll i spelverksamheten.

Tillsammans med flera av förbundets föreningar står Sverok som arrangör för Svenska E-sportcupen.

Intresset för E-sport har växt mycket, både i Sverok och i allmänhet. Svenska E-sportcupen är vårt sätt att bidra till utvecklingen och kommer ur en önskan från våra föreningar om att arbeta för det digitala spelandet i föreningsform

rebecka-prentell

Säger Rebecka Prentell, förbundsordförande Sverok. Svenska E-sportcupen börjar under mars och första sändningen via TV4Play sker den 7:e mars. Finalen på Svenska Mässan i Göteborg går av stapeln den 14:e december.

”Detta är ett jätte bra initiativ av Sverok,  när vi blev tillfrågade att medverka sa vi genast ja!  Det har länge saknats en E-Sport turningen skapad av utövarna för utövarna, därför stöttar vi detta till 100% både på dom lokala eventen och som stöd till Sverok.”

Säger Andreas Westman Projektledare för Spelarena.

andreasw

Druidz E-Sport och SpelArena kommer vara med och arrangera eventet i Jönköping, och Druidz E-Sport kommer vara turneringsansvariga för FIFA 13-turneringen under hela cupen!

Vi kan inte annat säga än: GAME-ON och vi ses på Svenska E-Sportscupen!

För mer information om Svenska e-sportcupen, kontakta Sveroks E-sportutvecklare: jesper.englin@sverok.se