För att spara pengar planerar Logitech med att sluta med ”icke-strategiska” produkter, däribland konsol-tillbehör vid slutet av 2013; PC-gaming-tillbehör kommer att fortsätta säljas däremot.

Några av Logitechs gamingtillbehör kommer snart att bli samlarutexemplar. För att spara pengar har företaget den här veckan sagt att speltillbehör för konsol inte längre passar deras strategiska riktning.

”Som ett resultat har vi påbörjat processen att avhanda kategorierna för fjärrkontroller och digital videosäkerhet, och vi planerar att upphöra med andra icke-strategiska produkter, så som högtalardockor och speltillbehör för konsol vid slutet av kalenderåret 2013″, berättar företaget.

Logitechs totala försäljning för sitt största kvartal slog $615 miljoner, en förlust på 14 procent från tidigare $715 förra året. Företaget publicerade en $195 miljoner nettoförlust för kvartalet jämfört med en vinst på $55 miljoner under samma period förra året.

Logitechs nuvarande speltillbehörsutbud inkluderar varierande möss, tangentbord, rattar, headsets, joysticks, handkontroller och accessoarer.

En företagsrepresentant har bekräftat att alla PC-gaming-möss, tangentbord och headsets kommer att fortsätta säljas och är faktiskt ”nyckelfokus för företaget”.

Källa