Ubisoft har utannonserat uppköpet av THQ Montreal likväl publiseringsrättigheterna för det kommande South Park: The Stuck of Truth, som utvecklas externt av Obsidian.

”Den här dealen bidrar med erfarna utvecklare till vårt interna kreativa team vid ett viktigt tillfälle i cykeln av tvspelsindustrin,” berättar Yannis Mallat, ordförande för Ubisoft Montreal.

THQ Montreal kommer att slås ihop med Ubisofts utvecklingsteam, som redan är den näst största in-house-utvecklingspersonalstyrkan i världen med 26 studios i 19 länder och över 6250 personer dedikerade till tvspelproduktion.

Framtiden för Assassins Creeds skapare Patrice Désilets, som lämnade Ubisoft för att jobba med ett nytt projekt hos THQ Montreal i Juni 2010, har Ubisoft inte nämnt. Däremot har hans nya IP blivit erhållit av Ubisoft.

South Park: The Stick of Truth har fått ett releasedatum under 2013.

Källa