Wipeout gänget startar nytt!Logan ovan säger dig kanske inte så mycket men gänget bakom Wipeout och en hel andra del spel hette en gång i tiden Psygnosis och bytte sedan namn till Liverpool studios och blev uppköpta av Sony. Under 2012 stängdes tyvärr studion ner av Sony och över 200 jobb gick förlorade, men som tur var hade flera av gänget planer på att startat upp nytt och nu har nu avslöjat att dom heter Sawfly Studios och kommer faktiskt släppa sitt första spel inom dom närmsta månaderna.

Mike Humphrey är en av fyra före detta medlemmar från Liverpool studion som nu jobbar på ett projekt som ska publiceras av Ripstone till smartphones och surfplattor inom dom närmsta månaderna. Det pratas även med andra utgivare för att skapa sina egna ip,n.

243102-Sawfly_teamKillarna bakom Sawfly Studios

Trots att dom bara för tillfället är fyra anställda hoppas studion att rekrytera fler innan deras första spel kommer ut. Men vi ska nog inte förvänta oss ett nytt Wipeout då dom på sin hemsida skriver att art ansvarige på studion inspirerades av titlar som Limbo och Journey under deras närmsta projekt.

Källa: BBC