Helgerna har tagit slut och alla projekt skramlar igång igen, det gäller även veckans soundtrack. När jag och några kollegor på CtrlAltElite var nere i Tyskland under Gamescom 2011 och slet för att hitta trevligt material för er att se och läsa var jag bland annat på en demonstration som Capcom höll i. De visade några riktigt intressanta spel, men det var ett som stack ut från mängden, i alla fall för mig och det var Asura’s Wrath. Då var det designen och storyn som verkade intressant, och nu när jag spelat igenom det kan jag även konstatera att det har ett riktigt härligt soundtrack som redan snurrat några varv i min telefon.

Asura’s Wraths soundtrack känns väldigt dystert och dramatiskt, något som passar spelet mycket väl. Det används en hel del sång, både kör och solo, vilket smälter in i spelet väldigt bra utan att vara distraherande. Detta beror antagligen på att mycket av den musiken spelas under spelets många mellansekvenser. Bland instrumenten finner vi en hel del stråkar, men även piano, gitarr och flöjt.

Favoritlåten, som sticker ut lite från de andra, är en av varianterna på Yashas signaturmelodi Orphan Wolf Legend, som i sitt originalutförande ”-wind-” är en akustisk låt med en visslad melodi. Just min favoritvariant kallas för Orphan Wolf Legend -fang- är lite rockigare och kör istället på distade elgitarrer och trummor. Jag blir i alla fall riktigt glad och uppeppad av fang och när den slumpas fram mitt under en promenad ökar både mitt tempo och glada humör avsevärt. One who spins ideas är en låt jag hade klarat mig ganska bra utan på soundtracket, då den mest känns obehaglig, medan den passar väldigt bra in där den används i spelet, det känns bara inte som en låt jag lyssnar på när jag är på humör för att lyssna på musik.

Det finns även några lite mer elektroniska musikstycken med som de har lyckats väldigt bra med, vilka även de sticker ut en hel del från de övriga låtarna. Vissa melodislingor återanvänds på lite olika sätt men soundtracket känns ändå väldigt varierat och trevligt. Något som är mycket viktigt för att det ska gå bra att lyssna på ”utanför” spelet. Det är ett mäktigt spel med ett vackert, storslaget soundtrack. Det kanske inte är det bästa jag hört, men jag blev verkligen imponerad när jag hörde musiken, och till skillnad från många andra moderna spel så märkte jag faktiskt av musiken medan jag spelade, i många andra fall är den mest i bakgrunden och känns bara oväsentlig.

Då soundtracket bara verkar vara släppt i Japan får du importera det från din favoritbutik som sysslar med japanimport.

Asura’s Wrath Original Soundtrack på Play-Asia

Asura’s Wrath Original Soundtrack på YESASIA

Vill du vara med och påverka vad som kommer vara med i kommande veckors ”Veckans Soundtrack”? Skicka då ett mail till marcus.nilsson@ctrlaltelite.se så kommer jag försöka kolla upp din rekommendation så fort som möjligt. Var gärna så detaljerad som möjligt med vad du gillar med soundtracket i fråga och självklart kommer den som rekommenderar något nämnas i texten.