Tidigare idag sändes Nintendo Direct med Satoru Iwata i spetsen gällande kommande nyheter ifrån Nintendo själva.

Vi har all information för dig som missade eller inte hängde med idag när Nintendo sände deras senaste Nintendo Direct livesändning med Satoru Iwata som programledare.

miiverseaccountvery

Du vet hur Twitter använder sig av en funktion som gör det möjligt att verifiera användaren?

Nintendo President Satoru Iwata berättade att Nintendo kommer göra samma sak med Mii konton och Wii U Miiverse, fast på en lite enklare basis. Iwata förklarade att tanken bakom det hela var till för bl.a företag.

”companies and people who are involved with software development. People mainly using accounts to provide information about games.”

242972-aheader

En ny Virtual Console kommer släppas till Nintendo Wii-U, vilket även kommer tillåta HD-upplösning på en del spel. När den virtuella konsolen släpps för Wii-U finns det en del NES och SNES spel tillgängliga direkt där man även kommer komplettera med GameBoy Advance-spel vid ett senare tillfälle.

Man passade även på att berätta att dom som äger Virtual Console-spel till Wii sedan tidigare kommer kunna ladda ned nya versioner av spelen där priset ligger på dryga 7 kr för NES-spelen och 10 kr för SNES-spelen. Spelen kommer även vara anpassade för att kunna spelas på Wii-U gamepaden, med support för Miiverse, samt att det kommer två stora uppdateringar till Wii U en i vår och en i sommar. Uppdateringarna ska göra Wii U bättre, snabbare och stabilare.

242974-P1

Iwata fortsatte livesändningen med mer detaljer angående lite nya saker till Pikmin 3 och miiverse, bland annat kommer du kunna ta bilder direkt i Pikmin 3 och sedan dela med dig dom genom Miiverse, detta är en uppdatering på den tidigare funktionen som lät dig rita och skriva meddelanden till andra som var online i Miiverse, det pratades även lite om Wii Fit U vilket involverade delade resultat av träning, fett förbränning och annat intressant.

242971-aaa

Snart kommer du även kunna använda Nintendos Miiverse genom smartphones. Iwata förklarade att deras sociala nätverk kommer vara webbaserat först men att en dedikerad app kommer lanseras senare i år, vilket ger dig tillgång till Miiverse i din fick. Logga in gör du med dina Nintendo Network användar ID och lösenord.

242975-FamicomVC

Som en del av Wii U Virtual Consol kommer Nintendo att köra en special kampanj som del av firandet av Nintendos 30 års jubileum i år. Du kommer kunna ladda ned utvalda titlar för ett pris av 20cents under en 30 dagars period. Spelen som kommer vara del av kampanjen är:

JAN Balloon Fight
FEB F-Zero
MAR Punch-Out!! Featuring Mr. Dream
APR Kirby’s Adventure
MAY Super Metroid
JUN Yoshi
JUL Donkey Kong

242977-S1

Många har väntat på information om kommande Smash Bros spelet till Wii U och 3DS, Iwata berättade att detta var ett mycket stort projekt och att dom behöver mer tid innan något kan visas upp och berättas om. Dock är inte all hopp borta då han berättade att screens på Smash Bros kommer visas upp under årets E3 mässa som går av stapeln den 11-13:e Juni i år om dessa screens involverar gameplay eller inte återstår dock att se.

242978-aheader

Ett nytt Wii U spel som är under utveckling är Yoshi’s Epic Yarn från samma utvecklare som gjorde Wii titeln Kirby’s Epic Yarn, men denna gång handlar det alltså om Yoshi och inte Kirby. Lite visades upp och mer information kommer inom kort.

242996-m1

Eftersom det är Nintendo vi pratar om glömmer man självklart inte bort sin stora eldsjäl. Den absolut största nyheten var att man utvecklar ett nytt 3D Mario exklusivt för Wii-u. Det är teamet bakom Super Mario Galaxy som fått i uppdrag att utveckla detta Mario-spel, så det kan bara bli hur grymt som helst. Det är även ett nytt Mario kart under utveckling. Det sades inte så mycket om just detta, men båda dessa mariospel kommer visas upp på E3 i sommar lovade Iwata.

persona4_97651

En Shin Megami Tensei och Fire Emblem crossover titel är under utveckling hos Atlus och Intelligent Systems under namnet Shin Megami Tensei x Fire Emblem. Spelet kommer släppas till Wii U. Trailern visar en presentation av Fire Emblem karaktärer som Marth, med stilade utseenden som liknar dom i Shin Megami Tensei series.

Iwata förklarade att utvecklingen av spelet gå framåt och hintade om ”many more partners”  som jobbar på andra projekt och crossover titlar, och dessa ska avslöjas inom närmsta framtiden.

En ny trailer visades upp på The Wonderful 101 (ett äventyrspel som liknar viewtiful joe)

242982-zelhead

Ett helt nytt Zelda spel ÄR under utveckling men det kommer ta ett tag innan information angående det når oss, däremot visades The Legend of Zelda: The Winder Waker Reborn! En full HD remake på den klassiska Gamecube titeln. Reborn ska få realese i höst och kommer ha HD grafik, mer detaljer mm. (som om inte spelet är vackert nog som det är) du kommer även kunna spela det på din GamePad och Miiverse integration utlovades.

242983-head

Nintendo och Monolithsoft jobbar på något till Wii U. Studion bakom Xenoblade Chronicles har något underbart på gång och vi fick såg småklipp av gameplay, vad det än är ser det stort och öppet ut och verkar ha tre som strider mot ett stort monster, inte helt olika Monster Hunter. Det hela slutade med ett stort X på skärmen vilket visar att Xeno serien fortsätter på Wii U. Med tanke på att Kunihiko Tanako, Karaktärs designern för Xenogears och Xenosaga, tv och film kompositören Hiroyuki Sawano samt Tetsuya Takahashi som är regissören bakom Xenogears, Xenosaga, och Xenoblade är ombord kan detta ju bara sluta med 100% Jrpg lycka?

242985-gg3

Ett nytt spel från skaparna av Wii Party är under utveckling till Wii U. Att döma av det vi fick se så utspelar det hela sig på ett brädspel ( ungefär som Mario Party) och kastar Mii’s in i olika mini-spel. Användning av både Tv, Gamepad och Wii Remotes visades och lite olika sätt att använda dom på som en finger version av det klassiska spelet Twister, baseball och fossball visades. Vi får säkert se mer under E3.

Kortfattat var Nintendo Direct denna gång mycket mycket givande och det ska bli spännande att se samtliga saker inom närmsta framtiden till Wii U. Och om du har missat våra videorecensioner på New Super Mario Bros U! och Nintendo Land så tycker vi du ska titta på dom nu… på en gång faktiskt!

Källa: Nintendo